O kulinariki restavracije Izola sem že pisala. Verjetno mi boste zastavili vprašanje, kdaj se je to zgodilo? V zaključnem letniku študijskega programa Turizem sem dobila nalogo, da ocenim spletne strani restavracij, ki imajo svoje podružnice povsod po svetu. Če sem lahko bolj natančna, sem o kulinariki restavracije Izola že govorila v seminarskem delu natanko pred tremi leti. Oh, kako hitro beži čas. Imate tudi vi ta občutek? Ker se mi je ta tematika že takrat zdela še posebej zanimiva, sem se odločila, da jo ob ponovni priložnosti malce nadgradim oziroma razširim. Očitno je, da je tokrat napočil ta čas. Ker sem svojo prvo zaposlitev našla prav v turizmu, mi je izhodišče zgoraj omenjene seminarske naloge iz študijskih dni, tokrat prišlo zelo prav. V službi sem namreč dobila nalogo, da raziščem trg kulinaričnih hiš, ki so pri nas že dobro uveljavljene.
Seveda sem se takoj spomnila, kako raznolika je kulinarika restavracije Izola, ki sem jo k sreči imela priložnost tudi sama okusiti. Lahko vam zaupam, da je bila izkušnja fantastična in nepozabna. Del te čudovite zgodbe se me je še posebej dotaknil, saj sem prav tam spoznala, kaj pravzaprav pomeni beseda kulinarično doživetje. Takšnega doživetja gostu ne more ponuditi prav vsaka restavracija. Občutek sem imela, da je restavracija Izola tisti večer odprta samo zame. Vsi zaposleni se za svoje obiskovalce maksimalno potrudijo. Ponudba restavracije Izola je predvsem znana po tem, da sledi kulinaričnim trendom iz vsega sveta. Prav ta raznolikost ponudbe, v gostu vzbudi željo, po okušanju novih, še neznanih jedi. Nič čudnega, da so zaradi svoje uspešne kulinarične zgodbe, ponudbo širili tudi drugod po svetu. Verigo restavracij Izola vodi veliko ljudi, ki več kot očitno med seboj dobro sodelujejo. Prav to pa je konec koncev tudi najbolj pomembno, saj restavracije Izola resnično delujejo kot eno.